• Petefi Petőfi Sándor u. 2, Szabadka
  • Hétfő - Csüt 9:00 - 19:00 / Péntek 9:00 - 17:00 / Szomb 9:00 - 12:00

Rendelő

Szemészeti szakorvosi rendelő

A rendelő tulajdonosa dr. Grastić Tóth Livia szemszakorvos. A szemészeti szakvizsgát a belgrádi Szemészeti Klinikán szerezte meg kitűnő eredménnyel 1990- ben. 13 évig a szabadkai kórház Szemészeti osztályán volt munkaviszonyban. A szemgyógyászat összes ágában járatos, szakterülete a tompalátó, kancsal gyermekek gyógyítása, valamint a glaukóma diagnosztikája, gyógyítása és követése.
Aktiv résztvevője a hazai és nemzetközi szakmai összejöveteleknek. Követi a legújabb szakirodalmat, és folyamatosan kapcsolatban van a legelismertebb hazai és Magyarországi Klinikákkal.

Csapatunkat 2022-ben megfiatalította és felfrissítette dr. Ivana Ambrus Ivazovic szemorvos. Rendkívül motivált, ambiciózus, lelkiismeretes és kommunikatív doktornő.
Szemorvosi szakosítását 2015-ben az újvidéki Szemészeti Klinikán végezte el. Sokrétű tapasztalatot szerzett a szabadkai Egészségház Szemészeti rendelőjében. Miután a “Kuca Zdravja – Perfect Vision” magánklinika rendelőjében, felnőtt és minden gyermekkorosztály szemészeti vizsgálatát végezte.
Szűkebb szakterülete a kontaktológia (puha és gázáteresztő kontaktlencsék rendelése és illesztése).
Aktív résztvevője a Szerb Kontaktológusok Társaságának, a hazai és külföldi szakmai tanácskozásoknak is.
Szerb nyelv mellett magyarul és angolul is beszél.

A következő szolgáltatásokat ajánljuk

SZEMÜVEGRENDELÉS

A SZEM GYULLADÁSOS BETEGSÉGEINEK GYÓGYÍTÁSA

A SZEM KRÓNIKUS BETEGSÉGEINEK GYÓGYÍTÁSA ÉS KÖVETÉSE

KANCSALSÁG ÉS TOMPALÁTÁS DIAGNOSZTIKÁJA ÉS KEZELÉSE

A SZÍNLÁTÁS ÉS TÉRLÁTÁS VIZSGÁLATA

KONTAKTOLÓGIA

OCT-OPTIKAI KOHERENS TOMOGRÁFIA

KOMPUTERES LÁTOTÉRVIZSGÁLAT

KONSZULTÁCIÓK MŰTÉTEKKEL KAPCSOLATBAN

SEBÉSZETI BEAVATKOZÁSOK A SZEMHÉJON

SZISZTEMATIKUS VIZSGÁLATOK

TANÁCSADÁS A LÉZERES DIOPTRIA CSÖKKENTÉSSEL KAPCSOLATBAN

SZEMÜVEGRENDELÉS

 

A fénytörési hibák a leggyakoribb szemészeti rendelleneségek. Szemüveggel és ritkábban kontaktlencsével korrigáljuk őket. A szemüvegrendelést kizárólag dr. Grastić végzi. Nagy szakmai tapasztalata mellett otthonos a látszerész szakma problematikájában is.
A megfelelő dioptria kiirása után megbeszélésre kerül a legoptimálisabb megoldás a lencsék fajtája és minőségét illetően. Ennek kiemelt fontossága van a nagyobb dioptriák, prizmás és multifokális lencsék esetében. A szemüvegrendelés egyben egy preventiv vizsgálat is, mert sor kerül szemfenékvizsgálatra, és szemnyomás mérésre.

A SZEM GYULLADÁSOS BETEGSÉGEINEK GYÓGYÍTÁSA

 

A szemhéjak és a szemfelszín gyulladásai gyakori szemészeti patológia. A heveny gyulladásokat kellemetlen tünetek kisérik, ezért az ilyen betegeket soron kívül fogadjuk, mint sürgős eseteket. A kezelést azonnal megkezdjük és a kontrolvizsgálatokat előjegyezzük.

A SZEM KRÓNIKUS BETEGSÉGEINEK GYÓGYÍTÁSA ÉS KÖVETÉSE

 

Katarakta- szürkehályog- diagnosztizáljuk és követjük. Az össz releváns faktort figyelembe véve, mint a beteg általanos fizikális és mentális állapota, tanácsoljuk a műtét optimális idejét.
Glaukóma- zöldhályog- egy alattomos szembetegség. A legfontosabb időben felismerni, nagy figyelemmel követni , mivel életfogytiglan kezelést igényel. A mi rendelőkben e betegség diagnosztikáját, gyógyítását és követését végezzük világszínvonalú műszerparkunk segítségével.
A klinikai vizsgálatok mellett a kompjuteres látotérvizsgálót és az OCT optikai koherens tomográfot alkalmazzuk.
A szárazszemszindróma, öregkori sárgafoltsorvadás, a cukorbetegség szövődményei a szemfenéken időszakos követést , gyógyítást és tanácsadást igényelnek.

KANCSALSÁG ÉS TOMPALÁTÁS DIAGNOSZTIKÁJA ÉS KEZELÉSE

 

A gyermekszemészet a szaktudáson túl nagy tapasztalatot is igényel. Türelem és jó taktika szükséges, hogy egy gyermeket korrekten meg tudjunk vizsgálni. Dr. Grastić 13 évet dolgozott folyamatosan a szabadkai Kórház gyermekszemészetén, mely tevékenységét utána a magánrendelőjében is folytatta.
Legfontosabb a gyermeket kb. 3 éves korban elhozni szemészeti vizsgálatra. Amennyiben a szülő vagy a gyermekorvos észlel korábban is valamilyen rendelleneséget, akkor előbb is.
Mivel a látás 6 éves korig fejlődik, a fénytörési hibák, a kancsalság és tompalátás mielőbbi felfedezése és gyógyítása rendkívül fontos. A szülők felelőssége is nagy, a szemorvos és a szülő jó együttműködése szükségszerű.

A SZÍNLÁTÁS ÉS TÉRLÁTÁS VIZSGÁLATA

 

A színlátást standardizált teszttáblákkal vizsgáljuk.
A térlátás vizsgálására egyedi Randot teszttábla áll rendelkezésünkre. Megközelítőleg természetes feltételek mellett precízen, számbelileg kifejezve mérhető a térlátás minősége.

KONTAKTOLÓGIA

 

Rendelőnkben általános kontaktlencse vizsgálatot és kontaktlencse illesztést végzünk. Foglalkozunk lágy és gázáteresztő ( RGP ) kontaktlencsékkel.

Széleskörűen informáljuk és ellenőrizzük a felhasználót. Panaszok esetén bármikor elérhetőek vagyunk.

.

OCT-OPTIKAI KOHERENS TOMOGRÁFIA

 

Az OCT egy legmodernebb tehnológiát alkalmazó diagnosztikai műszer. A vizsgálat fájdalommentes, gyors, mely alkalmával a szem elülső és hátsó szöveteiről kapunk keresztmetszeti nagyfelbontású képet. Rendelőnk az amerikai Optovue legújabb modelljével rendelkezik. Széleskörűen alkalmazzuk a glaukóma diagnosztikájában, követésében. A sárgafolt- makula- elváltozásainak elemzése útmutató a további kezeléshez. Segítségével felfedezhetők a szaruhártya vastagságának és görbületének rendelleneségei.

.

KOMPUTERES LÁTOTÉRVIZSGÁLAT

 

A komputeres látótérvizsgálat nélkülözhetetlen a glaukóma és számtalan ideggyógyászati betegség diagnosztikájában és követésében. 2008-tól müködik a szemészeti rendelő keretén belül egy csúcsminőségű számitógépes látótérvizsgálógép.
A gép, Octopus 900, a világhírű svájci Haag-Streit szemészeti műszereket-gépeket gyártó cég legkorszerűbb ilyen gépe.

Ha bármilyen kérdése van, hívjon bennünket a
(024) 552 - 404 vagy a (024) 555 - 666 telefonszámon